Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete anayasa çağrısı yaptı. Erdoğan, "Dürüstseniz, samimiyseniz, yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım" dedi.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

- Ne diyor gerekirse 16'lı masa. Yetmez bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister, eser ister, hizmet ister. Yalanla, dolanla, talanla bir yere varılmaz.

- 1.5 sene önce bir masa kurdular. Kıyıda kenarda kalmış kim varsa oy oranlarına bakmadan masaya topladılar. Millete proje namına tek bir şey sunamadılar. Kurdukları masa kumar ve pazarlık masasından öteye geçemedi. Bu masaya kumar masası, noter masası diyenler o masanın etrafındakiler. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geri döneceklerdi. Son yılların en kirli seçim kampanyasını yürüttüler. Videolarla mezhep ve etnik köken fitnesini körüklemeye kalktılar. Hayat tarzı üzerinden vatandaşa korku saldılar. Bay Bay Kemal, bizim vatandaşın hayat tarzıyla yakından uzaktan alakamız yok. O sizin derdiniz.

- Seçim öncesi "Anayasa yapalım, başörtüsü konusunu çıkaralım" dedik. Dürüstseniz, samimiyseniz, yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım.

- Uçkuru kaptırmışsınız uçkuru! Küresel güç odaklarından aferin alabilmek adına toplumun bekasını tehdit eden LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Bay Bay Kemal, siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT'ci. Ama Cumhur İttifakının diğer partilerinde böyle bir bela yok. Kampanya döneminde ilkokul müsameresini andıran kampanyaları gördük. Buldunuz 2 tane belediye başkanı. Ne oldu? Neredeler şimdi? Şimdi onlarla beraber yine dolaş. Yanına iki tane koltuk al.

- Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini tekrar hatırlatmıştır.

- 27.döneme göre Meclisteki sandalye sayımızda oluşan farkı görmezden gelemeyiz. Milletimizin bize ve partimize verdiği mesajlara kayıtsız kalamayız. Gerek oy oranı, gerek vekil sayısı konusundaki tabloyu en ince detayına kadar değerlendiriyoruz. MYK ve MKYK toplantılarımızda arkadaşlarımızın değerlendirmelerini dinleme fırsatı bulduk. Seçmen sandıkta muhalefete de mesajlar vermiştir. Seçmenden yükselen her eleştiriye kulak tıkayan, "tıpış tıpış oy vereceksiniz" diye aday dayatan, vatandaşın kendilerine oy vermeye mecbur olduğu zannına takılan kibirli zihniyet bir kez daha duvara toslamıştır. Muhalefet ya milli irade ile barışacak ya da marjinalleşecek. CHP Genel Başkanı 160'lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemekten kurtulamaz. Değişim meselesine dar kalıplardan bakmıyoruz.

- Tüm meydan okumaların üstesinden gelebilmemiz bizim gayretimiz yanında muhalefetin daha yerli ve milli çizgide siyaset yapmasına bağlıdır. Baba-oğul arasındaki taht mücadelelerin bizim açımızdan kıymeti yoktur. Bizim nazarımızda su alan geminin dümenine o gelmiş, bu gitmiş önemi yoktur. Asıl mesele muhalefetin millete parmak sallamaktan vazgeçmesidir.

- Şahısların değişmesi asla bir zihniyet değişimine yol açmadı. Halka tepeden bakan faşist zihniyet varlığını korumayı başardı. 28 Mayıs'tan sonra aynısı tekerrür etti. Oy vermediler diye kırsalda yaşayan vatandaşlarımız aşağılanıyor. Son tartışmaların bazı önemli farkları var. Bu fark muhalefetin besleyip büyüttüğü canavarla karşı karşıya kalması. Trol orduları ve tetikçi kalemler bugün zehirli oklarını sahiplerine çevirdi. Basın özgürlüğü adı altında sırtlarını sıvazladıkları ahlak fukaraları hedefine muhalefeti koydu. Masanda kısa süreli kalktığında ittifak ortaklarına yaptıklarının aynısına bugün kendileri muhatap oluyor. Muhalefeti uyardık, rakibi ısırıyor diye akrep beslenmeyeceğini anlattık. Muhalefetin yaşadıklarını göz önünde bulundurarak hatasını anlamasını diliyoruz.

- Düne kadar can ciğer kuzu sarması olanlar bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor. Nerde bunların genel başkanları? Ne zaman bunları bulacağız? Ne zaman bunlarla görüşeceğiz? Çok iyi hesap uzmanı, hesaptan da bihaber. Elindeki vekillerin 40 tanesini kaptırdı zaten.

ü

Editör: Doruk Çakar