UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını açıkladı.

Servet Yardımcı'nın da katıldığı UEFA İcra Kurulu toplantısı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlendi.

Kurul, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finalinin Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı'nda yapılmasını kararlaştırırken, 2027 Konferans Ligi finalinin oynanacağı stat ise daha sonra belli olacak.

Tüpraş Stadı, ikinci kez bir UEFA finali organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 2019 yılında iki İngiliz takımı Liverpool ile Chelsea'yi karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa final maçı da o dönemki adıyla Vodafone Park'ta yapılmıştı.

Birleşik Krallık'ta erken seçim: İşçi Partisi 14 yıl sonra iktidar oldu Birleşik Krallık'ta erken seçim: İşçi Partisi 14 yıl sonra iktidar oldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, haberin duyurulmasının ardından Twitter'dan şunları yazdı: "İstanbul, uluslararası spor organizasyonlarının merkezi oluyor. 2027 Avrupa Oyunları’ndan sonra 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Konferans Ligi finallerinin de İstanbul’da oynanacağı kesinleşti. İstanbul’a ve ülkemize değer katacak her organizasyonda tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışacağımızı beyan eder, emeği geçen herkese teşekkür ederim."

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1793249341928300988

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat da Twitter (X) hesabından şunları paylaştı:
"2026 UEFA Avrupa Ligi finali ve 2027 UEFA Konferans Ligi finali Türk sporunun kalbinin attığı kentimizde gerçekleşecek. 2026 UEFA Avrupa Ligi finali Beşiktaş’ımızın spor mabedi Beşiktaş İnönü Tüpraş Stadyumu’nda! Tüm futbolseverler hazır mısınız? O halde #CometoBeşiktaş Emeği geçen herkese teşekkür ederiz."
Editör: Altan Sancar