MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'un 8'inci yıl dönümünde Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etmiş; bu ziyarette Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz, karşılama sırasında Bahçeli'nin elini öpmüştü. Daha sonra birçok özel harekat görevlisinin MHP liderinin elini öptüğüne ilişkin görüntüler yayınlanmıştı.

'Devlet geneleği'ymiş

Bu görüntülere gelen eleştirilere ise MHP’li Yalçın X hesabından yanıt verdi. Yanıt, Yalçın’ın ‘kendine has’ hakaretlerini içeriyor.

Bunun ‘bir devlet geleneği’ olduğunu ileri süren Yalçın, şunları yazdı:

Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı: Erdoğan sandığı koysun Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı: Erdoğan sandığı koysun

*İsmail Saymaz hangi ara bu kadar Ülkücü ve MHP düşmanı oldu anlamakta zorluk çekiyoruz. El öpme meselesinde dün üç başkanlık divanı üyemiz açıklama yaptı. Halk TV de hala bu konuyu temel alarak MHP’ye saldırmakla meşguller.

*Sabırla ve idrak edecekleri düşüncesiyle tekraren ifade edelim; 15 Temmuz kutlamaları dolayısıyla Emniyet Teşkilatımızın yöneticileri ve mensupları tarafından Genel Başkanımız ,Sayın Devlet Bahçeli’nin elinin öpülmesi, CHP Genel başkanı Özgür Özel’i ve solcu çevreleri rahatsız etmiş. “Ne var bunda? Terbiye ve ihtiram nerenize battı?” diye soruyoruz.

*Bir devlet adamının veya aile büyüğünün herhangi bir merasim vesilesiyle elinin öpülmesi, eski ve güzel bir Türk geleneğidir. Sayın Devlet Bahçeli bir devlet adamı ve devlet büyüğüdür.

*Sayın Genel Başkanımızın elinin öpülmesi; yıllarca devletin önemli makamlarında görev ifa etmiş tecrübeli, ak saçlı bir devlet büyüğüne saygı ifadesinden ibaret ananevi bir ritüeldir.

*Bu konunun başka mecralara çekilerek saptırılmak ve istismar edilmek istenmesi, çok ucuz ve seviyesiz bir yaklaşımdır.

*Türk terbiyesine ve adabımuaşerete dayanan, sosyal âdetlerimizin bir parçası olan güzel bir tavrın, CHP Genel Başkanı tarafından siyaseten eleştiri malzemesi yapılmasını kınıyoruz.

Semih Yalçın, bürokrat olduğu için MHP’den istifa etmişti

Bu sözleri yazan Semih Yalçın, Şubat 2000’de Sağlık Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olduğu ortaya çıkınca tepki çekmişti. Yalçın, yine kendisi gibi bakanlıkta müsteşar olan Doç. Dr. Haluk Tokuçoğlu ile birlikte MHP’lilerin ve genel başkanları Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine partilerinden istifa etmişti.

Dönemin MHP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yapılan bir hatadan geri dönüldüğünü belirterek, iki görevi birden yürütmenin MHP'nin ilkelerine aykırı olduğunu vurgulamıştı.

Dönemin MHP Genel Sekreteri Abdurahman Küçük de istifaları şöyle değerlendirmişti: ‘‘İstifa konusunda, takdir kendilerinin. MHP'nin ve Genel Başkanı'nın hassasiyetlerini biliyorlar. MHP'ye veya ülkeye zarar gelecekse, arkadaşlarımız bunun takdirini yapmakta tereddüt göstermezler. Bunun sorun yapılacağını bilselerdi, baştan istifa ederlerdi."

Editör: Haber Merkezi