Ürün, açıklanan listede 50’nci sırada, ‘uçak benzini ve jet yakıtı’ adıyla yer aldı.
Jet yakıtının da İsrail’e ihraç edilen ürünler arasında yer aldığının ortaya çıkması, sosyal medya platformlarında da gündem oldu.
Konunu gündem olmasının ardından İletişim Başkanlığı'na bağlı 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' (DMM), bu listeden sonra başlayan "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" tartışmaya ilişkin açıklama yaptı.Açıklamada bahse konu yakıtın, Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtı olduğu belirtildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bahse konu yakıt, İsrail'e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır. Yakıt alan uçakların tamamı yolcu uçağıdır. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."📌Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiası doğru değildir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bahse konu… pic.twitter.com/tRXyVUkMHQ — Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) April 9, 2024