Daha önce maymunlar üzerinde test edilen çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı kaydedilmişti.
Esnek bir tüp şeklindeki beyin çipi, 23 mm uzunluğunda ve 8 mm genişliğinde. Çip, boyundan bir kan damarına sokulup, beyne doğru ilerleyerek elektrik sinyallerini kaydedebildiği bir konuma yerleştiriliyor.
Şirket, ilk çip yerleştirilen hastanın iyi durumda olduğunu ve nöron aktivitesinin tespitinde olumlu sonuçlar alındığını duyurdu.
Musk: İlk ürünün ismi Telepati
Daha sonra şirketinin nöroteknoloji alanındaki bu ilk ürününün isminin 'Telepati' olacağını duyuran Musk, sadece düşünce yoluyla elektronik aletlerin kullanılabileceğini söyledi.
Musk, "Stephen Hawking'in bir müzayedeci hızında düşüncelerini paylaşabildiğini düşünün. Asıl hedefimiz bu" dedi.Ticari kullanım için onay almak, 10 yıldan fazla sürebilir
Beyin implantının güvenli olduğu kanıtlansa bile uzmanlar, girişimin ticari kullanım için onay almasının 10 yıldan fazla sürebileceğini belirtiyor.
Neuralink firması, 2016’dan beri, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor. Daha önce farklı nöroteknoloji firmaları, insanlar üzerinde beyin çipi denemeleri yapmıştı.
Uzmanlar ise Neuralink'in beyin implantlarının, yaşanabilecek muhtemel teknik ve güvenlik endişeleri dikkate alınarak ön çalışmaların daha dikkatli ve geniş kapsamlı yürütülmesi konusunda uyarıda bulunuyor.