CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sol Parti heyetiyle görüştü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sol Parti heyetiyle görüştü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim'de PKK lideri Abdullah Öcalan’a, örgütü lağvetmesi koşuluyla, "Umut hakkı için başvurması ve TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşması" için çağrı yapması, Türkiye'da siyaset gündemine oturdu.

Dün, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı yineleyerek "Terör örgütünün başı terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini söyleyecekse sözümün arkasındayım. Teklifimde de ısrarlıyım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Dervişoğlu, "Terörist başını Meclis kürsüsüne davet eden zihniyet, 'ya kandil ya İmralı ya ölüm ya sıtma' 'tercihini Türk milletine nasıl dayatacağını göstermiştir" dedi.

"Sen gerçekte gelip konuşmasını mı istiyorsun yoksa serbest mi bırakılmasını mı istiyorsun? Sen yeni bir af planına mı hazırlık yapıyorsun? Sen ne söylediğinin bilincinde misin? Sen istersen gidip İmralı'da grup toplantısı yapabilirsin."

Dervişoğlu, "Saray kadrolarının istediği fotoğraf ortaya çıkmıştır. İmralı'da aylardır görüşme trafiği yürüten sonunda da malum ortağın çatallaşmış sesinden terörist başını Meclis'e davet eden zihniyet ya Kandil ya İmralı ya ölüm ya da sıtma tercihini Türk milletine nasıl dayatacağını göstermiştir" diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Mardin'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte bulunduğu otobüsün üzerinde Şeyh Sait ile ilgili sözlerini değerlendiren Dervişoğlu, "Tuncer Bakırhan Özgür Özel ile çıktığı otobüsün üzerinden 'Şeyh Saitler, Sakineler ne yaptıysa aynısını yapacağız' diyor. Cumhuriyet devleti Şeyh Saitlere ne yaptıysa aynı muameleyi göreceksiniz" diye konuştu.

Dervişoğlu, Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha seçilmesi gerektiğine yönelik sözlerini yönelik de "Tek amacı Tayyip Erdoğan’ın ömrünün sonuna kadar Cumhurbaşkanı kalmasını sağlayacak yeni Anayasa düzenlemelerine kapılar kapatılmalıdır. Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu şeyin Anayasa değişikliği değil, iktidar değişikliği olduğu vurgulanmalıdır" ifadelerini kullandı. 

'Erdoğan, bir daha Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz'

Dervişoğlu, Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin de şunları söyledi:

* Bugün Türkiye’de sahneye koyulmak istenen senaryonun özünde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtirme hayali yatmaktadır. Bu elimdeki Anayasaya göre Sayın Erdoğan, bir daha Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz. O zaman iktidar penceresinden bakıldığında, önümüzdeki sürecin yeni bir stratejiyle tanzimi gerekir. Yapılan o dur. Yaşanan bütün gerginliklerin temelinde de bu stratejik planlama yatmaktadır.

* Bu planın düşünceden eyleme geçirilmesinin şartları bellidir. Ya bir anayasal düzenleme yapacaksınız, ya da şartları olgunlaştırıp, Sayın Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesinin önünü açmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisinden erken seçim kararı çıkartacaksınız. İktidar açısından değerlendirildiğinde  Meclis aritmetiği bakımından bu mümkün değildir.