Manşet

Lâl Denizli: Aday olduğumda halk şaşkın, ama mutluydu

Abone Ol
CHP'nin İzmir Çeşme adayı Lâl Denizli, PolitikYol'a yaptığı açıklamada adaylığının duyurulması sonrası yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Denizli, ilçede adaylığı nedeni ile Çeşme halkının şaşkınlık ile birlikte bir mutluluk yaşadığını, ancak tepkili olmadığını dile getirdi. Lâl Denizli göreve gelir gelmez atacağı ilk adımın ise ilçeyi yaza ve turizm sezonuna hazırlamak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzalayacakları protokol ile altyapı sorunlarını çözmek olacağını söyledi.

Denizli'nin PolitikYol'a yaptığı açıklamalar şöyle:

Adaylığınızın ilanından sonra ilçede tartışmalar da yaşandı. Çeşme'ye geldiğinizde nasıl karşılandınız? Tepki oldu mu?

Bu tartışmalar geldiğim ikinci gün itibariyle aşıldı aslında. Tartışma toplumun tepkisini pek de yansıtmıyordu. Biliyorsunuz bazı siyasi süreçlerde belli algı çalışmaları yapılır. Özellikle Çeşme halkı benim geldiğim ilk gün itibariyle şaşkındı, ama tepkili değildi. Bir kadın belediye başkan adayının gösterilmiş olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşıyordu. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere sonrasında da erkekler de hızlıca Çeşme'ye bir kadın eli değecek olmasından dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

Partimiz CHP yaşı bir asırı aşmış çınardır. CHP bu dönemde değişimle birlikte aslında çok özverili adımlar atmıştır. İzmir'de 9 kadın belediye başkan adayının gösterilmiş olması, 40 yaş altı 12 belediye başkan adayımızın gösterilmiş olması, sosyal belediyecilik ve halkçı belediyeciliğin, liyakatli tercihlerle hayata geçecek olmasının özverisini yaşayacak bu dönemde. Özellikle de İzmir bunu yaşayacak. Bu nedenle aslında halkımız değişim rüzgarının etkisiyle büyük bir mutluluk havasına büründü. Ben hiçbir zaman bahsedilen tepkilerle karşılaşmadım. Aksine daima beni kucaklayan bir insan grubu olduğu Çeşme'de ve bu sayı giderek artıyor. Heyecanla 31 Mart'taki zaferimizi kutlamak için bekliyorlar.

Sizin CHP'deki geçmişiniz nedir?

Ben18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapısından içeri girdim. 14 senedir Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferiyim. Siyasete Beşiktaş ilçe gençlik kollarında başladım. Akabinde 3,5 sene boyunca ilçe ana kademe başkan yardımcılığı yaptım, eğitim sekreterliği yaptım.

Sonrasında da uzun dönemlerde İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Başkanı olarak görev aldım. Ardından İstanbul İl Geneli Seçim Koordinasyon Sorumlusu, Saha Sorumlusu oldum. Akabinde de 14 Mayıs sürecinde genel merkez çalışmaları kapsamında genel seçimde Türkiye Geneli Saha Koordinatörü oldum. Yaşım göz önünde bulundurulduğunda neredeyse hayatımın yarısı partimiz için verdiğim emekle geçti. Bundan hayatım boyunca büyük bir gurur duydum. Şimdi de memleketimden aday olmanın gururunu yaşıyorum.

Partimiz bu dönemde halkçı belediyecilik ve sosyal belediyecilik kapsamında muazzam bir dönem bekliyor. Halkla birlikte yönetmenin keyfini yaşayacağız. Çünkü bizler örgütten gelen insanlar, özellikle halkçı belediyeciliğin ne olduğunu, yerel siyasetin ne demek olduğunu en iyi bilenleriz. Kapsayıcı ve katılımcı bir anlayışla kamu hizmeti verecek olmanın tarifsiz heyecanı içerisindeyim. Son derece hazırım bu göreve.

⁠Göreve geldinizde yapacağınız ilk iş ne olacak?

Çeşme özelinde çözüme kavuşturulması gereken çok fazla konu var. Bunların bazıları hızlıca aksiyon alabileceğimiz konular, bazıları da uzun vadeli ve kronikleşmiş sorunlar.

İlk iş olarak Çeşme'yi hızlıca Ot Festivali, bayram ve ardından gelecek turizm sezonuna hazırlamak olacak. Çünkü bu süreç içinde bir anda çeşmenin nüfusu artacak. Nüfusun fazla olduğu, turizmin nüfusu hızla arttırdığı  yerlerde hızlıca yol ve kaldırım düzenlemelerini yapacağız, temizlik hizmetlerini hızlıca düzene sokacağız.

Sahillerimizi temizlik ve güvenlik açısından sezona hazır hale getireceğiz. Bunun yanı sıra altyapı konusunda da hızlı aksiyon alacağımız konular var. Bunların başında ilk 120 gün içinde İzmie Büyükşehir Belediyesi ile imzalayacağımız altyapı protokolü var. Bunun dışında İZSU ve Gediz Elektrik ile de görüşmeler yaptık. En azından hızlıca yapılabilecek altyapı çalışmalarını başlatıp kentimizi yaza hazırlayacağız.

Çeşme denince akla turizm geliyor. Ama kış aylarında bu canlılık olmuyor. Var mı turizm için projeleriniz?

Çeşme'de turizm maalesef daha kısa dönemli oluyor. Yaz aylarında özellikle 45 ile 60 gün arasına sıkıştırılmış bir turizm anlayışı var. Turizm potansiyeli çok yüksek bir bölgeyiz.

Özellikle sahip olduğumuz termaller, kış turizminden faydalanmamız için muazzam bir potansiyel. Bizim en büyük hedefimiz Çeşme'de 45 ile 60 güne sıkıştırılmış turizmin sezonunu arttırmak. Her mevsimin turizmini arttıracak projelerimiz var.

Bu kapsamda en büyük önceliğimiz sağlık turizmini arttıracak yatırımlar yapmak, bunun tanıtımlarını yapmak. Aslında sezon dışı olan dönemlerde turistleri Çeşme'ye çekecek projelerimiz olacak. Sağlık ve spor turizmiyle ilgili tesislerimizi yapıp, spor turizminden de Çeşme'nin faydalanmasını sağlayacağız. Aynı zamanda da kültür ve sanat alanlarını da arttıracağız.

Bizim bir kültür rotası projemiz var. Kültür rotası projemiz Ildır'dan başlayarak Germiyan ve Karaköy'ü içine alacak şekilde olacak. Ildır'ın tarihi dokusu ile uyumlu, tarihi rotasını ön plana çıkaracağımız; Germiyan'da özellikle köy konaklamasını ön plana çıkaracağımız ve Karaköy'de de eski Rum köylerini andıracak yeniden düzenleme ve restorasyon projelerimizle Çeşme'ye yeni bir kültür rotası kazandırma hedefimiz var.

⁠⁠Çeşme’de ücretsiz halk plajları konusunda çalışmanız olacak mı?

Bu konuyla ilgili Bütünleşik Sahil Projemiz bulunuyor. Çeşme'de halkımızın hizmetine açabileceğimiz tüm sahilleri kaliteli bir şekilde hizmete açacağız. Mevcut halk plajlarımız da dahil olmak üzere tüm halk plajlarında temizlik ve güvenlik büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ile plaja gelen misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yine özel sektöre ait plajlarda da yetkimiz dahilindeki denetimleri artırarak yerli ve yabancı turistlerin buradan mutlu ayrılmasını sağlayacağız.

Ot Festivali ne olacak?

Ot Festivali, Çeşme'nin marka yüzlerinden bir tanesi. Fakat özellikle pandemiden sonra Ot Festivali istenilen seviyeye ulaşamadı. Bu nedenle de bizler Ot Festivali'nin ilk yapıldığı zamanlardaki ruhuyla eşdeğer bir şekilde ortaya koyacağımız bir festivali hayal ediyoruz. Tek bir alana sıkıştırılmış bir festivalden farklı olarak, Alaçatı Merkezi'nin birçok farklı bölgesini kullanarak hem bölgedeki esnafın eşit şekilde iş yapmasını hem de tezgahlarımızın yine aynı şekilde iş yapmasının önünü açmak istiyoruz.

Farklı bölgelerde etkinlikler olacak, sokak sanatçıları olacak, çocuk etkinlik alanı olacak, konser alanımız olacak ve bu sayede Alaçatı'yı yalnızca bir sokakla değil bir bütün olarak değerlendirme şansımız olacak. Eski ruhunu yeniden kazandırmak ve eskisi gibi ilgi görecek bir seviyeye taşımak en büyük hedefimiz.