Cumhuriyet davasının şaibeli bilirkişisi TÜGVA ile ortak 'gazetecilik' dersi verecek
Cumhuriyet davasında tartışmalı bir rapor hazırlayan ‘bilirkişi’ Ünal Aldemir’in eğitmen olarak çalıştığı dernek, Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA ile birlikte iletişim fakültesi öğrencilerine “yeni nesil gazetecilik” dersi verecek.
Yayın politikasının değişitirilmesi suçlamasını içeren Cumhuriyet gazetesi iddianamesindeki bilirkişi raporunu yazan Ünal Aldemir’in eğitmen olduğu Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA ile ortak oldu.
Cumhriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre dernek TÜGVA ile birlikte iletişim fakültesi öğrencilerine ücretsiz “yeni nesil gazetecilik” eğitimi verecek, haber yazma teknikleri öğretecek.
Cumhuriyet gazetesi iddianamesinde savcılığın delil olarak gösterdiği gazetede haber ve yazılara ilişkin bilirkişi raporu bilişim uzmanı Ünal Aldemir tarafından hazırlandı. İddianame, Aldemir’in hazırladığı gazetenin yayın politikasının incelendiği rapor ile polisin internet taraması yaparak hazırladığı fezlekeye dayanılarak hazırlandı. Aldemir raporunda, Cumhuriyet gazetesinin manşetleri üzerinden suçlamalarda bulundu. İletişim - Bilişim uzmanı Aldemir, aynı zamanda yönetim kurulunda Sabah, Star ve Yeni Akit gibi gazetelerin köşeyazarlarının bulunduğu Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nde (UMED) eğitmenlik yapıyor. Aldemir, derneğin Medya Okulu Seminerleri kapsamında Mart 2016’da sosyal medya eğitimi verdi.
‘YENİ NESİL GAZETECİLİK’
Aldemir’in eğitmenlik olarak hizmet verdiği UMED, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ortaklaşa eğitim vermeye başladı. UMED, TÜGVA Ankara İl Temsilciliği ile birlikte yeni nesim iletişimciler yetiştirmek amacıyla sertifikalı “Medya İletişim Tasarım Akademisi” açacağını duyurdu. Duyuruya göre, üniversitelerin iletişim fakülteleri öğrencileri ve mezunları TÜGVA tarafından yapılacak mülakatla eğitime başlayabilecek. Eğitimler ise UMED tarafından üstlenilecek.
Akademide, “Medyada yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı eğitimler” de verilecek. “Yeni nesil gazetecilik eğitimlerinin verileceği” akademide, gazete ve televizyonlarda aktif olarak çalışan gazeteciler ve basın danışmanları tarafından haber yazım ve teknikleri, sosyal medya uzmanlığı, fotomuhabirliği, haber fotoğrafı çekim teknikleri, basın danışmanlığı ve iletişim teknikleri, internet ve televizyon haberciliği dersleri verilecek. Medya Akademisi’nde, öğrencilerin gazetecilik algı gücünü arttırmak, güncel olayları yorumlamalarına yardımcı olma, haber kaynağına ulaşma ve olaylara haberci gözüyle bakabilmeleri amacıyla deneyim paylaşımı yapılacak.
Bunlar da ilginizi çekebilir