CHP Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partide farklı fikirleri ifade edenlerin trolleşmiş durumda olduğunu söyledi: "Bazı arkadaşlarımızın yaptığı; parti içi muhalefet değil, parti içi kötülüktür."

CHP Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve Ticaret Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, bugün gazetecilerle bir araya geldi, sorularını yanıtladı.

'Israr ederlerse finalleri kötü olacak'

Aday belirleme süreçlerinde aday gösterilmeyen bazı belediye başkanlarının İYİ Parti'den ya da bağımsız aday olmalarıyla ilgili bir soru üzerine Bulut, şunları kaydetti:

"Bağımsız aday olma ya da başka partiden aday olma kararı alan arkadaşlar fevri bir şekilde bu kararı verdiler. Onların durumu bize Türkiye’de siyasetin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini gösteriyor. Yaptıklarının yanlış olduğunu 1 Nisan’da görecekler. Umarım partiye hasar vermezler. Belediye başkanlıklarının son dönemindeler ama bulundukları koltuklar, konumlar üzerinden partiyi eleştiriyorlar. Israrla aday olmaya devam ederlerse de finalleri kötü olacak. Yazık."

'Partide ayrışma asla yok'

Bulut, kurultay sonrası kırgınlık yaşayan bazı milletvekillerinin özellikle İstanbul’da seçim çalışmalarına katılmadığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Böyle bir durum yok. Arkadaşlarımız sahada. Kendi bölgelerinde de seçim çalışmaları yapıyorlar. Herhangi bir arkadaşımızın bu partinin kaybetmesine yönelik çalışma yapacağına aklım ermiyor. Bu hainliktir. Böyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Ekrem İmamoğlu ve diğer tüm adaylarla uyumlu bir çalışma içindeyiz. Bugüne kadar tek bir anlaşmazlık olmadı." CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi de "Partide ikilik, üçlük, ayrışma asla yok" dedi.

'Farklı fikirleri ifade edenler trolleşmiş durumda'

Bir gazetecinin, kurultay ve yerel seçimler için aday belirleme süreci sonrasında parti içinde kırgınlıklar yaşandığı ve partide seçim sonrası bir bölünme olabileceği iddialarına ilişkin sorusuna Bulut, şu yanıtı verdi:

"CHP çok dinamik, çok sesli, çok kültürlü bir parti. Ancak bugün partide farklı fikirleri ifade edenler trolleşmiş durumda. Bazı arkadaşlarımızın yaptığı; parti içi muhalefet değil, parti içi kötülüktür."

Lütfü Savaş CHP'nin reklam filmlerinde olmayacak

Bulut, CHP’nin yerel seçimler için hazırladığı 'İşimiz Gücümüz Türkiye' kampanya videosunun CHP tarihinin en yüksek izlenme oranına ulaştığını ve 7 milyon 900 bin kez izlendiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel yeni seçim kampanyası videosuyla barınma ve güvenli sokaklar gibi başlıklarda yeni videoların hazırlandığını da açıklayan Bulut, kazanmaya yakın oldukları kentlerin adaylarının da bu videolarda yer alacaklarını söyledi.

Çiftçi de CHP’li bütün büyükşehir adaylarının yer aldığı bir önceki reklam filminde yer almayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın bundan sonraki filmlerde de bulunmayacağını belirtti: "Hatay'da bir yaşam kurmak istiyoruz. Lütfü Savaş da hayatın yeniden kurulacağı deprem bölgesinde müzikli bir reklam videosunda olmak istemediğini de ayrıca bize söyledi."

'Anketler CHP'nin 2019'un da üzerinde olduğunu gösteriyor'

Bulut, CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesini ellerinde tutmak istediklerinin altını çizerek bu illere Bursa, Manisa, Balıkesir, Kırklareli ve Malatya'yı eklemeyi hedeflediklerini belirtti. Bu kentlerdeki anket sonuçlarının olumlu olduğuna dikkat çeken Bulut, "Gidişat bizim lehimize, anketler CHP'nin 2019'un da üzerinde olduğunu gösteriyor" dedi.

'Geçen seçimdeki sandık görevlileri kara listede'

Çiftçi de seçim güvenliğine yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Seçim güvenliği konusunda dört genel başkan yardımcılığının ortak bir çalışma yürüttüğünü belirten Çiftçi, belirlenen sandık görevlilerinin ciddi bir eğitimden geçtiğini, geçen seçimde sandık başına gelmeyen görevlilerin kara listeye alındığını açıkladı.

Seçmen hareketliliğiyle ilgili çalışmalarını da anlatan Çiftçi, 483 seçim çevresinde, 55 bin 983 seçmenle ilgili itirazda bulunduklarını, bu itirazların 7 bin 380'inin kabul edildiğini ifade etti. En büyük hareketliliğin Kars'ta tespit edildiğini belirten Çiftçi, 4 bin askeri personelin Kars'a kaydırıldığını; kendilerine 30 Mart günü Kars'ta askeri bir tatbikat yapılacağı bilgisinin verildiğini kaydetti. Kars'taki bu duruma itiraz ettiklerini, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yazışmalar yaptıklarını anlatan Çiftçi, CHP'nin ve itiraz eden diğer tüm partilerin Kars'la ilgili itirazlarının reddedildiğini ifade etti.

'Daha önce İYİ Parti'ye verilen illerde sandık görevlisi olmayacak'

Çiftçi, bir önceki seçimlerde kurdukları ittifak sonucunda bazı illeri İYİ Parti'ye verdiklerini ve bu illerde seçime girmediklerini ve bu sebeple buralarda sandık görevlisi bulunduramayacaklarını belirtti: "Aksaray, Bitlis, Gümüşhane, Çankırı, Yozgat, Bayburt'ta müşahitler yoluyla süreci takip edeceğiz."

Çiftçi, Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi ve deprem sonrası nüfus azalması sonrası CHP'nin güçlü olduğu Samandağ, Arsuz ve Defne gibi ilçelerin kaybedilme riskinin bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de, Hatay'ın nüfusunda 141 bin civarında bir düşüş olduğunu ama bu ilçeleri kaybetmek gibi bir endişelerinin olmadığını söyledi.