Canikli: Afrin’i seçilmiş hükümete teslim edeceğiz
Çavuşoğlu: Afrin rejime teslim edilemez
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Afrin'le ilgili açıklamasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Burası rejime teslim edilemez" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düşünce kuruluşu SETA'nın Ankara'daki bir etkinliğinde yaptığı konuşmada Suriye ile ilgili son gelişmelere ilişkin konuştu.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Afrin'le ilgili açıklamasını değerlendiren Çavuşoğlu şunları söyledi:
"Lavrov'un cevabı muhtemelen bir soruya cevaptı. Bunu neden söylediğine bakmak lazım. Afrin'de Rusya ile koordinasyon halinde olduk. Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Burası rejime teslim edilemez" dedi.
Esad rejiminin ilk defa kimyasal silah kullanmadığını da hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rejim ilk kez kimyasal silah kullanmıyor, Esad'ın mutlaka Suriye'nin başından ayrılması ve siyasi sürece geçmemiz gerekiyor" dedi.
Yorumlar
Popüler Haberler

Devlet Bahçeli: 'Boykot bir hak, işgal ise suçtur'

TRT, boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat'ı diziden çıkarttı

Diyanet basın müşavirliğinden konser organizasyonlarına: Abdulkadir Özkan kimdir?

Senarist Ali Aydın'dan TRT müdürüne: "X'te paylaştığınız iletiyi silmeyin lütfen olur mu?"

Espressolab'i boykot eden gençlere 'vatan haini' diyen ve konserleri boykot edilen şirketin sahibinden geri adım

MHP'den Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama