TMMOB İstanbul Şubesi: 'Tayfun Kahraman’a uygulanan bu insanlık dışı muamele alçakça bir işkencedir' TMMOB İstanbul Şubesi: 'Tayfun Kahraman’a uygulanan bu insanlık dışı muamele alçakça bir işkencedir'

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okuldaki kötü koşulları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bir öğrenci, yurtlarda sıcak su akmadığını ve kaloriferlerin yanmadığını şu sözlerle dile getirdi: 

*Yaz okulunda yurtlarımızı hazırlamak gerekçesiyle Anadolu Yakası’ndaki bir kampüse yönlendirildik. Eylül ayında yurdumuza döndüğümüzde inşaat yeni başlıyordu. Bu süreçte odalarımızdaki tek pencereye muşamba çekildi, odalar havasız kaldı ve yeterli oksijen alamıyorduk. Bu nedenle birçok öğrenci solunum yolu rahatsızlıkları yaşadı ve hastalandı. Kum Piresi Problemi: İnşaat çalışmaları nedeniyle yurt içerisinde kum piresi yayılmaya başladı. Bu durum, özellikle uyku sırasında pire ısırıkları ile uyanmamıza sebep oldu.

*Hijyenik olmayan bu ortamda yaşamak zorunda bırakıldık. Ayrıca yapılan ilaçlama nedeniyle yaklaşık bir hafta boyunca 12.00-18.00 saatleri arasında yurda girişimiz kısıtlandı. Şu an yurtlarımızda sıcak su bulunmuyor. Bunun sebebinin kalorifer kazanlarının yenilenme süreci olduğu belirtiliyor, ancak süreç hala tamamlanmadı. Odalarda kaloriferler çalışmıyor, klimaların çoğu bozuk ya da yeterli ısıtmayı sağlayamıyor.

*Soğuk hava nedeniyle yeniden hasta olan birçok öğrenci var. Sadece yurtlarda değil, kampüs genelinde de kaloriferler çalışmıyor. Bu durum, dersliklerde ders yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. İnşaatlar nedeniyle ders çalışabileceğimiz bir ortam yok. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak şu an sıcak su ile duş alamıyor, ısınamıyor, uyuyamıyor, ders çalışamıyor ve soğuk nedeniyle derslere gidemiyoruz. İstanbul’da ailesi olan öğrenciler evlerine dönmek zorunda kalıyor, çünkü yurt yaşanabilecek bir ortam olmaktan çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Mine Göl Güven de konuştuğu öğrencilerin konuyla ilgili dile getirdiklerini şu cümlelerle aktardı: "Dün derse başlayamadık. 2 saatlik dersin 50 dakikasında konuşulanlar: Kuzey yurtta sıcak suyun akmaması, kalorifer yanmadığı için getirilen elektrikli sobanın 2 gün sonra hava ısındı diye geri alınması, bozulan klimaya 1 hafta müdahale edilmemesi, gürültü, inşaat tozu..."

Diğer bir Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni olan Ceyhun Elgin de iki aydır kaloriferlerin yanmadığını ve bugünkü dersi çift palto giyerek işlediğini belirtti: "Bugünkü International Economics dersimizi çift paltoyla yaptık, zira sınıfımızda kaloriferler yanmıyor, eylül ayından bu yana hiç yanmadı. Eğitimin kalitesini sadece içerikle değil, fiziksel şartlarla da sağlamak gerekiyor sanki."