ALTAN SANCAR

MHP’nin avukatları, silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in davasının ilk duruşmasında mahkemeye katılım talebiyle bir dilekçe sunmuştu. Dilekçenin ayrıntıları ortaya çıkmış; MHP’nin Sinan Ateş cinayetine dair konuşan, haber ve yorum yapan 154 kişiyi “MHP’yi yıpratmak istiyorlar” diyerek Ateş davasında dinlenmesini istediği anlaşılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün yaptığı açıklamada, bu listeyi göstermiş, "Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir" demişti.

MHP yasa bekliyormuş

MHP kaynakları, aralarında gazeteci, yazar, siyasetçi ve siyaset bilimcilerin olduğu 154 kişilik listenin uzun süredir hazırlandığını belirtti. Kaynakların aktardığına göre liste başlarda cinayete dair haber yapan gazeteciler ile başlarken, daha sonra siyasilere ve farklı kesimlere uzandı.

Listedeki isimlerinse, Etki ajanlığı yasası sonrası suç duyurusunda bulunma” amacıyla derlendiği belirtildi. Kaynaklar, dokuzuncu yargı paketinden ‘etki ajanlığı’ yasası çıkarılınca bu dilekçenin mahkemeye sunulduğunu belirtti.

AK Parti'ye kırgınlık

Öte yandan MHP içinde ‘etki ajanlığı’ yasasının dokuzuncu yargı paketinden çıkarılması nedeniyle AK Parti’ye tepki olduğu belirtiliyor. Partililer yeni yasama döneminde, yasanın çıkarılmasını ve 154 isim için bu yönde suç duyurusunda bulunulmasını bekliyordu.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi

Partililer MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasında geçen ‘zamanı gelince’ ifadesinin de bu nedenle olduğunu vurguluyor.

Bahçeli neden bu açıklamayı yaptı? 

MHP’lilere göre, Bahçeli’nin bugün yaptığı açıklamanın nedeni ise ‘olumsuzlukların önüne geçme’ isteği. MHP’li bir milletvekili “Liste basına yansıyıp konuşulunca, davamıza bağlı bazı gençler olumsuz davranışlara girebilirdi. Genel başkanımız orada hukukla hesaplaşma vurgusu yaparak bunları önlemek istedi” iddiasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi