İYİ Parti'de istifalar devam ederken Kurucular Kurulu Üyesi Akalın'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akalın, partisinin sistemli bir politik tasfiye sürecinin öznesi yapılmak istendiğini öne sürdü.

Akalın ayrıca partide yaşanan istifaların Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'den habersiz olamayacağını ifade etti.

Narin Güran cinayeti soruşturmasında yayın yasağı kaldırıldı Narin Güran cinayeti soruşturmasında yayın yasağı kaldırıldı

İstifaları değerlendiren Akalın, "Bu istifalar şüphesiz ki saraydaki meşhur fotoğraftan bağımsız olarak okunmamalıdır" dedi.

'İYİ Parti Beştepe'ye ispat alanı değildir'

Partisinde yer almış isimlere sert eleştirilerde bulunan Akalın, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti'deki istifa süreçlerine dair; 

İYİ Parti, sistemli bir politik tasfiye sürecinin öznesi yapılmak istenmektedir.

Şöyle ki; Türkiye'de bir seçim atmosferi olmamasına, partilerin geleneksel çizgilerinde bir kırılma yaşanmamasına, halk yeni bir siyasi parti ihtiyacı hissetmemesine rağmen, meydana gelen sistemli istifalar, bu rüzgarsız havada dönen fırıldağın bir üfleyeni olduğunu göstermektedir.

İstifa eden milletvekili sıfatlı şahısların gerek milletvekili adayı oluş süreçleri, gerekse politik kariyerleri göz önüne alındığında bu istifaların eski genel başkandan habersiz yapılması siyasetin doğasına ve hayatın akışına aykırıdır.

Bu istifalar şüphesiz ki saraydaki meşhur fotoğraftan bağımsız olarak okunmamalıdır. Seçmen sadakati, parti aidiyeti, siyasi namus gibi kavramlardan bihaber mevcut ve müstakbel bazı acizler, elbette ki milletvekili oluşlarının ilave bedelini ödemek ihtiyacı hissedebilirler.

Ancak Türk siyasi tarihinin gördüğü en muazzam politik mücadelelerinden biri sonucu kurulmuş İYİ Parti, bu acizlerin tırmanma duvarı, beceriksiz siyasetçilerin de kendini Beştepe’ye ispat alanı değildir, olmasına da müsaade edilmemelidir.

Bu emel sahipleri ve talimat bekleyen milletvekili sıfatlı acizler, derhal ait oldukları yere, sarayın kapısına, cümle azmettirenleriyle beraber bırakılmalıdırlar. Böylelikle, İYİ Parti yaklaşık bir buçuk yıldır içine düşürüldüğü girdaptan çıkarak, kuruluş ayarlarına uygun milliyetçi-demokrat ve kalkınmacı bir Türkiye inşası idealine uygun mücadele sürecine ve iktidar yürüyüşüne başlayabilecektir."

Akşener-Erdoğan görüşmesinde neler olmuştu?

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7 Haziran günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. İYİ Parti’de Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı sistemine sert muhalefet hazırlığı yapılan bir dönemde gerçekleşen görüşme, İYİ Parti cephesini de karıştırmıştı.

Görüşmeye en sert tepki İYİ Parti’de uzun bir dönem teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı ve geçtiğimiz kurultayda genel başkan adayı olan Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan gelmişti. Aydın, görüşme sonrası kamuoyuna açıklama yapılmadığı takdirde “‘Saray’a yanaşma veya ‘iktidarla anlaşma’ algısı zımnen kabul edilmiş olacak” sözleriyle parti tabanında yaşanabilecek kırılmaya işaret etmişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da görüşmeyi İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un duyurmasını manidar bularak, “Kimin talep ettiğinin, ne görüşüldüğünün ve sonucun ne olduğunun açıklanması gerekir” demişti.

Ancak bugüne kadar Akşener-Erdoğan görüşmesinin içeriğine dair bir açıklama yapılmadı.

İYİ Parti’de ise milletvekili düzeyindeki istifalara her hafta yenisi ekleniyor. Son olarak İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa etti. 14 Mayıs seçimlerinde 44 milletvekili sandalyesi kazanan İYİ Parti’nin toplam vekil sayısı da istifalar sonrasında 32’ye düştü.

Editör: Haber Merkezi