HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Biz, Anayasa’nın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4'üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" şeklindeki açıklaması siyasette tartışılmaya devam ediliyor.

Yapıcıoğlu'nun sözlerine sert tepki gösteren Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, tepki verip vermeyeceğini sormuştu: “Tayyip Bey’in sağ kolunda HÜDA-PAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber? Oy toplarken vatan, bayrak, ezan deyip milletin dini ve milli duygularını sömürenler, milletin bayrağına, İstiklal Marşı’na karşı olanlara, Ankara’nın başkent olmasına karşı çıkanlara yüz veriyorlar. Artık takke düştü, kel göründü. Halep oradaysa arşın buradadır.”

Erdoğan’ın yanıtı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu konudaki açıklamasında şunları kaydetmişti:

Yenidoğan Çetesi davasında 5'inci gün | Mert Özdemir: Maddi kazancım olduğunu kabul ediyorum Yenidoğan Çetesi davasında 5'inci gün | Mert Özdemir: Maddi kazancım olduğunu kabul ediyorum

“AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milletimizi yeni, sivil ve kuşatıcı bir anayasa ile buluşturma irademizi farklı vesilelerle çok net biçimde ortaya koyduk. Yeni anayasadan neyi murad ettiğimizi, kırmızı çizgilerimizin neler olduğunu da şüpheye mahal bırakmayacak şekilde defalarca izah ettik. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olunamaz. Şiddeti teşvik etmediği, terörü övmediği, hakarete varmadığı sürece katılmasak ve doğru bulmasak dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız. Bugüne kadar siyasette bu çizgiyi daima korumaya gayret ettik. Ancak maksimalist söylemlerin anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine bilakis ket vuracağını düşünüyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum.”

Bahçeli’den yanıt

Özgür Özel’e yanıt veren Devlet Bahçeli ise Yapıcıoğlu’na tepki göstererek şunları dedi:

“MHP'ye Anayasa'nın 4 maddesini sormak kimsenin hakkı, haddi, harcı değildir. 4 maddeye şaşı bakanlar yok hükmündedir. Ciddiye alınacak yanları da yoktur. İlk 3 madde değil 4. madde değişsin sorusu kırılgan bir zamanda polemik konusu yapılmaktadır. Anayasa'nın 4. Maddesinin değiştirilmesini önerenler kendilerine çeki düzen vermelidir.”