DEM Parti heyetinin 28 Aralık’taki İmralı ziyaretinin ardından Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün (2 Ocak) görüştü. Heyet, siyasi partilerle ve ardından sivil toplum kuruluşları, sendikalarla İmralı gündemli ziyaretlerine devam edeceklerini söylerken, İYİ Parti, DEM Parti heyetine kapıları kapattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 3 Ocak partisinin genel merkezinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sorunlarımızı konuşmaya değil, sorunun kaynağıyla müzakere etmeye karşıyız” dedi. Dervişoğlu “Terörsüz bir Türkiye” söyleminin kullanılmasına da karşı çıktı.

Dervişoğlu şunları söyledi:

* ‘Terörsüz bir Türkiye’ye değil, terör örgütlerinin ve teröristbaşının meşrulaştırılmasına karşıyız. ‘Terörsüz Türkiye’ ambalajıyla sunulan onursuz siyasetin karşısında dimdik duracak ve milletimizin bir kere daha kandırılmasına izin vermeyeceğiz. Herkes emin olsun ki, İYİ Parti tarihin doğru yerinde konumlanmaya devam edecektir.

İmralı deyetinin randevu talebini neden reddettiklerini açıkladı

Müsavat Dervişoğlu, İmralı deyetinin randevu talebini neden reddettiklerini açıkladı:

* DEM Parti, kurumsal kimliğiyle herhangi bir görüşme talebinde bulunmadı. İmralı Adası'na gidip Öcalan ile görüşen ve hükümet tarafından görevlendirilen üç kişi bizi ziyarete gelmek istediler. Kendilerinin herhangi bir siyasi sorumluluğu olmaması nedeniyle kendilerine randevu verilmesi mümkün olmadı. Türkiye'de yerine kayyum atanarak görevden alınmış birinin aktör haline dönüştürülmesini doğru bulmuyorum. DEM’den bir talep gelmiş olsaydı kurullarımızı toplardık buna karar verirdik. Bu konuyla alakalı meşru bir komisyon teşekkülü söz konusu olursa değerlendiririz.

AYM'den 'örgüt adına suç işlemek' düzenlemesine ikinci iptal AYM'den 'örgüt adına suç işlemek' düzenlemesine ikinci iptal

* Bir genel af beklentisi var. Ben Sayın Erdoğan’ın kabinesinin böyle bir şeye izin vereceği kanaatinde değilim. Genel affın kimleri kapsadığı belli. Kimsenin derdi memleket değil, bir kısım insanın derdi kendi siyasal ikbali ve geleceği. O suç işleme imtiyazına sahip olanların işlediği alçakça suçların sonuçlarını ortadan kaldırıyor af denen şey.