Özgür Çelik: “Halkımızın alın terini, bir avuç kifayetsiz muhterise yedirmeyeceğiz" Özgür Çelik: “Halkımızın alın terini, bir avuç kifayetsiz muhterise yedirmeyeceğiz"

CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Proje okullarında "norm fazlası" gerekçesiyle öğretmenlerin başka okullara tayin edilmesine değinen Emir, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bu haksızlığın sonlandırılması konusunda çağrıda bulundu. Sivassporlu futbolcuların maç öncesinde "Doğal olan normal doğum” yazılı pankart açmalarını da eleştiren Emir, erkeklerin bu konuda söz söyleme haklarının olmadığını dile getirdi.

Emir, şunları söyledi:

*Proje okulların ortaya atılışı, seçilişi, yasal altyapısı Bakan’a hiçbir kriter gözetmeden, tamamen kadrolaşmanın önünü açan ve okullara dilediği öğretmeni dilediği şekilde atamanın olanağını sağlayan bir projeydi. Bu son bir hafta içerisinde iyice yaşama geçirildi. Hiçbir gerekçe yokken tamamen iktidar yandaşı, Eğitim Bir-Sen’li olup olmadığına bakarak ve AKP teşkilatlarında listelerin hazırlanması sonrasında yeni atamalar yapıldı. Mevcut öğretmenler, norm fazlası olarak SMS ile haberlerini aldılar ve il müdürlüklerine çekildiler. Son derece köklü okullar, şu anda Yusuf Tekin’in bir operasyonuna maruz kalıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz, yasal zeminde bununla mücadele edeceğiz. Bu halk, haksızlığa izin vermeyecek.

*Okullarımızın içinde bulunduğu durum ortada. Okullarımızın ve öğrencilerimizin bin tane sorunu var, bununla uğraşmak yerine bunlar, 'Cumhuriyet’in büyüttüğü okulları nasıl hedef alıp çökertiriz ve bunun üzerinden nasıl kadrolaşırız’ın derdine düşmüşler. Biz Sayın Bakan’ı biliyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu zamana kadar gördüğü en kötü Milli Eğitim Bakanı’dır. Kendisi eğitimin bileşenlerini, eğitimcileri, veli örgütlerini ağırlamak yerine Bakanlık makamında tarikatları, cemaatleri ağırlamaktadır. Karma eğitime bile karşı çıkacak kadar çağ dışı bir kafanın sahibidir. Kendisi her fırsatta Türkiye’deki milli eğitimi geriye götürmekte ant içmiş biridir. Bizim okullarımız, senin kadrolaşacağın, gerici eğitim sistemini kuracağın bir yer olmayacaktır. Haddinizi bileceksiniz.

*Bununla kalmayıp öğrenci ve öğretmenleri tehdit ediyorlar. Çünkü onlar bu kötülüğe karşı koymak için direniyorlar. Buna karşı çıkarken de Milli Eğitim’in birimleri Tekirdağ’da Namık Kemal Lisesi’ndeki yöneticiler, öğrencilere SMS atıyorlar, diyorlar ki, ‘Siz bu atamalara karşı çıkarsanız disiplin suçu işlemiş olacaksınız’. Burada asıl suçu işleyen Yusuf Tekin ve Tekin’in talimatlarını harfiyen uygulayan okul yönetimleridir. Aynı şekilde öğrencilere destek veren öğretmenleri de görevden uzaklaştırıyorlar. Eyüpsultan Kaymakamlığı, Eyüpsultan Anadolu Lisesi’nde görev yapan Hasan Koçali’yi bu nedenle görevden uzaklaştırdığını söylüyor. Elinizi öğretmenlerden çekin ve bu öğretmen kıyımına bin an önce son verin.