Barzani: Kürdistan halkı er ya da geç meşru haklarına ve kutsallarına kavuşacaktır
IKBY Başkanı Mesud Barzani; "Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği yeniden sağlanacaktır" dedi.
Barzani, Heşdi Şabi ve Iraklı güçlerin Kerkük ile Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.
Rudaw'ın aktardığına göre Barzani'nin açıklaması şöyle:
“Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnendi ve zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı.
Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi ancak savaşlara maruz kaldık. Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkının haklarının savunması oldu.
Kerkük’te yaşananlar, Kürdistan’daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı. Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği yeniden sağlanacaktır.
Şu anda ise, siyasi birliktelik, Kürdistan halkının birliği ve beraberliğini korumak adına tüm siyasi tarafların birlik olmasından yana ısrarcıyız.
Basın yayın kuruluşlarından isteğim; Kürdistan ve Irak arasında yaşanan söz konusu hassas süreci yurtsever ve ulusalçılık anlayışı çerçevesinde ele almalarıdır.
Dayanıklı Kürdistan halkı, yürekten inançlı ve gönüllü kahraman peşmergelerimiz ile başı dik şehit yakınları şunu iyi bilsinler; evlatlarımızın kanı Kürdistan’ın özgürlüğü uğruna aktı.
Kürdistan’ın bağımsızlığı için yükselen çığlıkları tüm dünya duydu. Şehitlerimizin kanı boşa akmadı ve akıtmayacağız da.
Kürdistan halkı, güçlü dirayeti ve kahraman evlatlarıyla er ya da geç meşru haklarına ve kutsallarına kavuşacaktır. Bugün ise birlik olmamız gereken bir gündeyiz."
Yorumlar
Popüler Haberler

Konya'da iki öğrencisini istismar eden din öğretmeni tutuklandı

İstifa dalgası sürüyor: Barış Terkoğlu Halk TV'den ayrıldığını açıkladı

Oyuncu Şinası Yurtsever hayatını kaybetti

Zeytinli Rock Festivali, Edremit'e geri dönüyor

Halk TV'de 'Rasim Ozan Kütahyalı' krizi büyüyor: 'Kayda Geçsin' ekibi istifa etti

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Ankara Belediyesi'nde bir araya gelecek