Ekonomi

Anlaşma çöktü: Nazım Salur ve Mubadala'dan peş peşe Getir açıklaması

Getir için yapılan anlaşmanın çökmesinin ardından şirketin kurucusu Nazım Salur ve Abu Dabi merkezli fon Mubadala'dan peş peşe açıklama geldi. Salur, Amsterdam Temyiz Mahkemesi'nde konuyla ilgili duruşma yapılacağını bildirdi.

Abone Ol

Getir'in büyük hissedarı Abu Dabi merkezli devlet fonu Mubadala, Getir ile ilgili açıklama yaptı.

Bloomberg Ht'nin aktardığına göre açıklamada şunlar dile getirildi: "Mubadala, 19 Ocak 2025'te yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında Getir hissedarlarının şirket için bir yeniden yapılandırma planı lehine oy kullandığını ve onayladığını teyit etmekten mutluluk duymaktadır. Söz konusu yeniden yapılandırma planı daha önce Mubadala tarafından önerilmiş ve Getir Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri tarafından oy birliği ile onaylanmıştı. Bu planın onaylanması, Getir için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor ve Yönetim Kurulu tarafından 2024 yılında onaylanan mevcut uzun vadeli strateji ve 2025 iş planı ve bütçesi doğrultusunda gerekli olan kritik finansmana ve kaynaklara erişim sağlıyor. Mubadala, onaylanan yeniden yapılandırma planını hayata geçirmek için Getir'in tüm paydaşlarıyla birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyor."

Getir’in kurucusu Nazım Salur ile Mubadala arasında şirketin bölünmesi üzerine yapılan anlaşma çökmüş, Mubadala bölünme yerine alternatif bir planı devreye alma isteğini olağanüstü genel kurula sunacağını duyurmuştu.

Nazım Salur'dan mesaj

Salur da Twitter'dan yaptığı açıklamayla Mubadala’nın, Getir’i ikiye bölmek için yaptığı anlaşmayı 'hukuksuzca yok saydığını' ve yönetimi kendilerinde kalması gereken şirketleri kendi bünyesinde tuttuğunu iddia etmişti.

Nazım Salur, son olarak Mubadala fonunun hisselerine el koyma girişimlerini tekrarlayarak, Amsterdam Temyiz Mahkemesi'nde duruşma yapacaklarını duyurdu.

Salur şöyle konuştu: "Getir’in Amsterdam’daki Olağanüstü Genel Kurulu bugün, Mubadala’nın yasa dışı darbesini onaylamak için toplandı. OGK’nin, Getir’in yönetim kurulunun 9 üyesinden yalnızca 2’sinin OGK çağrısı kararında yer alması ve başka bazı usulsüzlükler nedeniyle hukuka aykırı bir şekilde toplandığına inanıyoruz. Başvurumuz üzerine Amsterdam Temyiz Mahkemesi’nin Şirketler Dairesi 24 Ocak’ta bir duruşma yapacak. Türkiye ve İngiltere’de de hukuki süreçleri başlatacağız. Mücadeleye devam edeceğiz.”