Eski AK Parti miletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner'in ardından eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı, kamuoyunda 'ahmak davası' olarak bilinen davayı diline doladı.

Tayyar, adı CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Ekrem İmamoğlu’nun aldığı siyasi yasak cezasının İstinaf’ta onaylanacağına dair iddialar hakkında bir 'çözüm önerisi'nde bulundu.

AK Parti’nin siyasi yasaklardan medet ummayacağını savunan Tayyar, “Eğer, İmamoğlu ‘ahmak’ hakaretiyle siyasi yasağa maruz kalırsa, AK Parti sorunu mecliste çözmeli, siyasi yasakları yeni kriterlere bağlamalı, hakaret ve benzeri davaları siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı, hesaplaşmayı sandığa taşımalıdır” dedi.

Tayyar, İmamoğlu'nun siyasi yasağa maruz kalması halinde AK Parti'nin bu sorunu mecliste çözmesi ve siyasi yasakların yeni kriterlere bağlanması gerektiğini söyledi.

'Benzeri davalar siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı'

Tayyar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“AK Parti, demokrat ve özgürlükçü kimliğiyle yola revan olmuş, yasaklarla mücadeleyi şiar edinmiş, genel başkanını ‘muhtar bile olamaz’ dedikleri atmosferde cezaevinden Cumhurbaşkanlığına taşımış bir siyasi partidir.

Muhatabı kim olursa olsun yasaklardan medet ummaz, mutlu olmaz, sandık dışında hiçbir iradeyi tanımaz. 23 yıl önce genetiği böyle kodlanmış, her daim milli iradeyi öncelemiştir.

Uzun lafı kısası.Eğer, İmamoğlu ‘ahmak’ hakaretiyle siyasi yasağa maruz kalırsa, AK Parti sorunu mecliste çözmeli, siyasi yasakları yeni kriterlere bağlamalı, hakaret ve benzeri davaları siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı, hesaplaşmayı sandığa taşımalıdır. AK Parti’ye bu yakışır. Türkiye kazanır.”

AK Partili Metiner de davanın derdine düşmüştü

AK Partili Metiner de geçtiğimiz günlerde İmamoğlu’nun davasıyla ilgili 'manidar' bir paylaşımda bulunarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'siyasi yasaklı' dönemini hatırlatmıştı.

Metiner, Erdoğan'ın Kırklareli Pınarhisar Cezaevi'nde 4 ay 10 gün hapis yatmasına ve siyasi yasağı sürdüğü için milletvekili adayı olamayıp Meclis'e girememesine atıf yapmıştı.

Erdoğan, hapis cezası nedeniyle siyasi yasaklı olduğu için o dönem AK Parti'nin ilk başbakanı Abdullah Gül olmuştu. Buna değinen Metiner, "Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız" sözlerini sarf etmişti.

Anayasa'nın 3. maddesini tartışmaya açan Numan Kurtulmuş: Tartışma varmış gibi göstermek haksızlık Anayasa'nın 3. maddesini tartışmaya açan Numan Kurtulmuş: Tartışma varmış gibi göstermek haksızlık

Erdoğan, yasağının kalkmasına CHP'nin de verdiği destekle 9 Mart 2003'teki seçimde Siirt'ten milletvekili seçilmişti. Gül'ün istifasının ardından 5 gün sonra da 59. Hükümeti kurarak Başbakan olmuştu

İmamoğlu ile ilgili geçmişe dönük bir 'hatırlatma' yapan Metiner "Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir" dedi.

Editör: Haber Merkezi