Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde bulunan Ebrar Sitesi'nde 18 blok yıkılmış en az 1400 kişi yaşamını yitirmişti.

Ebrar Sitesi'nin davaları ayrı ayrı görülüyor. 11 Temmuz 2024 tarihinde Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen L Blok duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Doğan ve sanık Tevfik Tepebaşı'na yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliyelerine karar vermişti.

Doğan öğretmenlik görevine iade edildi

ANKA'nın aktardığına göre tahliye edilen Ahmet Doğan, öğretmenlik görevine iade edildi. Doğan, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Cumhuriyet Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Felsefe öğretmeni olarak göreve başladı.

'Vicdan nerede, adalet nerede?'

Ebrar Sitesi'nde ailesini kaybeden Fatma Irmak, Ahmet Doğan'ın öğretmen olarak göreve başlamasına tepki gösterdi. 

* Binlerce insanın hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin sorumlularından Ahmet Doğan, "Ben inşaattan anlamam" diyerek görev ve sorumluluklarını görmezden gelerek, yaptığı çürük binalarda ailelerimizin acı içerisinde ölmesine neden oldu. Mantığımızın almayacağı bir kararla öncelikli olarak serbest bırakılıyor ve sonra görevine geri kabul ediliyor. Ebrar Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olarak etik ve sorumluluğu hiçe sayan Doğan, şimdi de lise öğrencilerine ahlak ve etik dersleri verecek, felsefe öğretmenliği yapacak.

Tosuncuk için 88 bin 302 yıl hapis talebi Tosuncuk için 88 bin 302 yıl hapis talebi

* Bu adam mı gençlere ahlaktan bahsedecek? Bu nasıl bir hak, hangi vicdanla bu insana çocuklarımız emanet ediliyor? Vicdan nerede, adalet nerede? Benim kardeşim Kahramanmaraş Gazi İlköğretim Okulu'nda PDR öğretmeniydi. Bu ülkenin aydınlık yüzüydü. Ahmet Doğan'ın mesleğe iade edilmesi öldürdüğü öğretmenlere hakarettir ve yok saymaktır. Ebrar Sitesi aileleri olarak acilen bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz Depremde ailesini kaybetmiş öğretmen adayları atama beklerken, bir şüphelinin birden fazla dosyada yargılaması sürerken, görevine iade edilmesi kabul edilemez. Gençlik bu insana emanet edilemeyecek kadar değerli.

* Sokrates’in dediği gibi "Ahlakın temeli, kişinin yaptığı işin doğruluğunu sorgulamasıdır." Ama bu kadar insanın ölümünden sorumlu tutulurken yaptığı savunmayla ortadayken hangi ahlaktan bahsedebiliriz?

Editör: Haber Merkezi